مراحل ساخت مدار چاپی
در شرکت کوثر مدار تولید بردهای مدار چاپی طی فرآیند گوناگون انجام میشود که بصورت مختصر به توضیح آن میپردازیم .
1. برش فیبر خام: با توجه به سایز فایل مشتری در ابعاد مختلف برش داده میشود (که بردهای این شرکت تمامآ از جنس فایبر گلاس TG150 میباشد)
2. سوراخکاری:سوراخکاری بردهای PCBبا دستگاه های تمام اتوماتیک انجام میشود که این شرکت توانایی تولید بردهای الکترونیکی با حداقل مته 0.3 را نیز فراهم نموده است .
3. براشینگ : در این مرحله با دستگاه های تمام اتوماتیک براشینگ، سطح کل برد صاف و صیقلی میشود
4.فرایند آبکاری :در این فرآیند که بسیار پیچیده و سخت میباشد روی سطح مس بردهای الکترونیک با روش ها و زمان بندی های مختلف آبکاری میشود
5.لمینیت : روی سطح برد را پوشانده و با فرایند نوردهی و ظهور وارد مرحله ی بعدی میشود که آبکاری با زمان بالاتری انجام میگیرد و به مرحله ی
Tin and Lead strippers میرسد .
6.تست نهایی برد (electrical Test)
7.مرحله Tin on the electrical board:در این مرحله بردهای الکترونیک آماده ی solder masking (با توجه به رنگ درخواستی مشتری)
و سپس hot Air میشوند .
8.شست و شو کلی pcb
9. بسته بندی و آماده سازی برای ارسال به مشتری
توسعه از روشهای مورد استفاده مدرن در بُردهای مدار چاپی در اوایل قرن ۲۰ آغاز شدهاست. در سال ۱۹۰۳، یک مخترع آلمانی به نام آلبرت هانسون، روکش هادی فویل مسطح را به یک بُرد عایق به صورت متعامد، در لایههای چندگانه متصل کرد که باعث ایجاد اتصال الکتریکی میشد. توماس ادیسوندر سال ۱۹۰۴، روشهای شیمیایی از آبکاری هادی بر روی کاغذ کتانی را آزمایش کرد .آرتور بری در سال ۱۹۱۳ یک روش چاپ و قلم زنیرا در بریتانیا به ثبت رساند، و در ایالات متحده فردی به نام مکس اسکوپ، با استفاده از فلز اسپری شعله بر روی یک بُرد از طریق یک ماسک الگو. اختراعی را به ثبت رساند. چارلز دورکاس در سال ۱۹۲۷ یک روش آبکاری الگوهای مدار به ثبت رساند. پل اسلر، مهندس اتریشی مدار چاپی ای را به عنوان بخشی از یک دستگاه رادیو اختراع کرد زمانیکه حدود سال ۱۹۳۶ در انگلستان فعالیت میکرد. در حدود سال ۱۹۴۳ایالات متحده آمریکا شروع به استفاده از این تکنولوژی در مقیاسی بزرگتر با عنوان استفاده از فیوزها در جنگ جهانی دوم کرد. پس از جنگ، در سال ۱۹۴۸، ایالات متحده آمریکا این اختراع را برای استفاده تجاری منتشر کرد. مدارهای چاپی در لوازم الکترونیکی مصرفی تا اواسط سال ۱۹۵۰تبدیل نشدند، تا پس از اینکه فرایند خودکار مونتاژ آن توسط ارتش ایالات متحده توسعه داده شد. در حدود همان زمان فردی به نام جفری دامری، خطوط مشابهی را در بریتانیا انجام میداد که پس از آن در RRDE صورت گرفت.
#تاریخچه برد الکترونیکی #چاپpcb #بردهای الکترونیک #مدارچاپی
جوهر رسانا رنگی است که حاوی ذرات نقره یا کربن است. این ذرات مسئول دادن خاصیت رسانایی به این جوهر / رنگ هستند. این جوهرها می توانند جایگزین سیم ها و مسیرهای مسی در مدارها شوند.
مدارهایی را که در دوران کودکی در مدرسه می ساختیم، به خاطر دارید؟ مدارهای معمولی با بند انگشتی و گیره های متصل به سیم های مسی ظریف. مطمئناً نسل های بعدی مجبور به استفاده از سیم مسی نیستند. کافی است با این جوهر یک قلم بردارند و خودشان مدار را بکشند!.
جوهر رسانا، همانطور که از نام آن پیداست، نوعی جوهر است که می تواند جریان الکتریکی را هدایت کند. در بیشتر موارد، جوهر با یک ماده رسانا، مانند گرافیت یا نقره ، تزریق می شود تا رسانایی الکتریکی را امکان پذیر کند .
برای برخی، این یک داروی فناورانه است که ممکن است روزی مدارهای الکتریکی را بر روی کاغذ یا سایر سطوح انعطاف پذیر چاپ کند. حتی می توان از آن با استفاده از فناوری جوهرافشان استفاده کرد.
برخی از شرکتها مانند شرکتی بریتانیا ، علاوه بر جوهر، محصولات رنگی تولید کردهاند که میتوانند الکتریسیته را نیز هدایت کنند. رنگ رسانا که بسیار شبیه جوهرهای رسانا عمل می کند، می تواند به عنوان یک لحیم کاری سرد، برای تعمیر PCB و بسیاری کاربردهای دیگر استفاده شود.
این محافظ علاوه بر زیبایی و محافظت در برابر اکسید شدن فیبر در برابر عوامل محیطی باعث می شود اتصال ناخواسته ای که هنگام لحیم کاری پایه های نزدیک به هم با هویه ایجاد می شود به راحتی از هم جدا شود ، همچنین در وان قلع از اتصالات اضافی و تغییر رنگ فیبر در وان که حرارت زیادی دارد جلوگیری می کند .
چاپ سلدر معمولا به رنگ سبز دیده می شود ولی می توان از رنگ های دیگر مانند قرمز ، آبی ، سفید ،مشکی و ... هم استفاده کرد.
از مزایای استفاده از رنگ سبز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جهت خشک کردن این رنگ محافظ باید از لامپ های uv استفاده کرد .
#بردهای الکترونیکی #تولیدمدارچاپی #آلتیوم دیزاینر #تولید برد
انواع برش درمدارات چاپی بصورت ذیل می باشد :
*دستی : برای بردهای نمونه در تعداد کم، بدون چاپ سولدر واشکال مربع و مستطیل انجام میشود
میزان دقت در این نوع برش کم است .
*برشcnc router : برای بردهای نمونه و تیراژ در هر سایز و ابعادی انجام میشود که دارای اشکال خاص و یا غیر خاص میباشند.
میزان دقت برش بسیار بالاست و به نسبت برش های دیگر هزینه ی تولید بیشتری دارد.
*برش v-cut: این نوع برش برای بردهای تیراژ که دارای اشکال مربع یا مستطیل هستند استفاده و بردها بصورت شیت بندی تحویل مشتری میشود .(حداقل ابعاد چیدمان ( شیت ) باید 20 *20 cm باشد )
برای مدارهایی که مونتاژ ماشینی میباشند مناسب است . به نسبت برش cnc دقت کمتری دارد و هزینه ی جانبی در زمان تولید برای مشتری ندارد .
*برش cnc & v-cut: برای فایل های تیراژ که دارای اشکال خاص میباشند ، اما بصورت شیت بندی مورد نیاز است ، استفاده میشود .
از نظر هزینه نسبت به برش v-cut بیشتر و نسبت به برش cnc کمتر است .