در حال جستجو... لطفا کمی صبر کنید.

کوثر مدار تولید کننده مدارهای چاپی عمده و نمونه در سریع ترین زمان

مراحل ساخت مدار چاپی

در شرکت کوثر مدار تولید بردهای مدار چاپی طی فرآیند گوناگون انجام میشود که بصورت مختصر به توضیح آن میپردازیم .

1. برش فیبر خام: با توجه به سایز فایل مشتری در ابعاد مختلف برش داده میشود (که بردهای این شرکت تمامآ از جنس فایبر گلاس TG150 میباشد)

2. سوراخکاری:سوراخکاری بردهای PCBبا دستگاه های تمام اتوماتیک انجام میشود که این شرکت توانایی تولید بردهای الکترونیکی با حداقل مته 0.3 را نیز فراهم نموده است .

3. براشینگ : در این مرحله با دستگاه های تمام اتوماتیک براشینگ، سطح کل برد صاف و صیقلی میشود

4.فرایند آبکاری :در این فرآیند که بسیار پیچیده و سخت میباشد روی سطح مس بردهای الکترونیک با  روش ها و زمان بندی های مختلف آبکاری میشود

5.لمینیت : روی سطح برد را پوشانده و با فرایند نوردهی و ظهور وارد مرحله ی بعدی میشود که آبکاری با زمان بالاتری انجام میگیرد و به مرحله ی

Tin and Lead strippers میرسد .

6.تست نهایی برد (electrical Test)

7.مرحله Tin on the electrical board:در  این مرحله بردهای الکترونیک آماده ی solder masking (با توجه به رنگ درخواستی مشتری)

و سپس hot Air میشوند .

8.شست و شو کلی pcb

9. بسته بندی و آماده سازی برای ارسال به مشتری

توسعه از روش‌های مورد استفاده مدرن در بُردهای مدار چاپی در اوایل قرن ۲۰ آغاز شده‌است. در سال ۱۹۰۳، یک مخترع آلمانی به نام آلبرت هانسون، روکش هادی فویل مسطح را به یک بُرد عایق به صورت متعامد، در لایه‌های چندگانه متصل کرد که باعث ایجاد اتصال الکتریکی می‌شد. توماس ادیسوندر سال ۱۹۰۴، روش‌های شیمیایی از آبکاری هادی بر روی کاغذ کتانی را آزمایش کرد .آرتور بری در سال ۱۹۱۳ یک روش چاپ و قلم زنیرا در بریتانیا به ثبت رساند، و در ایالات متحده فردی به نام مکس اسکوپ، با استفاده از فلز اسپری شعله بر روی یک بُرد از طریق یک ماسک الگو. اختراعی را به ثبت رساند. چارلز دورکاس در سال ۱۹۲۷ یک روش آبکاری الگوهای مدار به ثبت رساند. پل اسلر، مهندس اتریشی مدار چاپی ای را به عنوان بخشی از یک دستگاه رادیو اختراع کرد زمانی‌که حدود سال ۱۹۳۶ در انگلستان فعالیت می‌کرد. در حدود سال ۱۹۴۳ایالات متحده آمریکا شروع به استفاده از این تکنولوژی در مقیاسی بزرگ‌تر با عنوان استفاده از فیوزها در جنگ جهانی دوم کرد. پس از جنگ، در سال ۱۹۴۸، ایالات متحده آمریکا این اختراع را برای استفاده تجاری منتشر کرد. مدارهای چاپی در لوازم الکترونیکی مصرفی تا اواسط سال ۱۹۵۰تبدیل نشدند، تا پس از اینکه فرایند خودکار مونتاژ آن توسط ارتش ایالات متحده توسعه داده شد. در حدود همان زمان فردی به نام جفری دامری، خطوط مشابهی را در بریتانیا انجام می‌داد که پس از آن در RRDE صورت گرفت.

 

#تاریخچه برد الکترونیکی   #چاپpcb    #بردهای الکترونیک     #مدارچاپی

جوهر رسانا رنگی است که حاوی ذرات نقره یا کربن است. این ذرات مسئول دادن خاصیت رسانایی به این جوهر / رنگ هستند. این جوهرها می توانند جایگزین سیم ها و مسیرهای مسی در مدارها شوند.

مدارهایی را که در دوران کودکی در مدرسه می ساختیم، به خاطر دارید؟  مدارهای معمولی با بند انگشتی و گیره های متصل به سیم های مسی ظریف.  مطمئناً نسل های بعدی مجبور به استفاده از سیم مسی نیستند. کافی است با این جوهر یک قلم بردارند و خودشان مدار را بکشند!.

جوهر رسانا، همانطور که از نام آن پیداست، نوعی جوهر است که می تواند جریان الکتریکی را هدایت کند. در بیشتر موارد، جوهر با یک ماده رسانا، مانند گرافیت یا نقره ، تزریق می شود تا رسانایی الکتریکی را امکان پذیر کند .

برای برخی،  این یک داروی فناورانه است که ممکن است روزی مدارهای الکتریکی را بر روی کاغذ یا سایر سطوح انعطاف پذیر چاپ کند. حتی می توان از آن با استفاده از فناوری جوهرافشان استفاده کرد.

برخی از شرکت‌ها مانند شرکتی بریتانیا ، علاوه بر جوهر، محصولات رنگی تولید کرده‌اند که می‌توانند الکتریسیته را نیز هدایت کنند. رنگ رسانا که بسیار شبیه جوهرهای رسانا عمل می کند، می تواند به عنوان یک  لحیم کاری سرد، برای تعمیر PCB و بسیاری کاربردهای دیگر استفاده شود.

این محافظ علاوه بر زیبایی و محافظت در برابر اکسید شدن فیبر در برابر عوامل محیطی باعث می شود اتصال ناخواسته ای که هنگام لحیم کاری پایه های نزدیک به هم با هویه ایجاد می شود به راحتی از هم جدا شود ، همچنین در وان قلع از اتصالات اضافی و تغییر رنگ فیبر در وان که حرارت زیادی دارد جلوگیری می کند .

چاپ سلدر معمولا به رنگ سبز دیده می شود ولی می توان از رنگ های دیگر مانند قرمز ، آبی ، سفید ،مشکی و ... هم استفاده کرد.

از مزایای  استفاده از رنگ سبز میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1-رنگ سبز می تواند خستگی چشم در هنگام کنترل کیفی را کاهش دهد.

2-رنگ سبز دقت بیشتری در تولید ایجاد می کند.

(رنگدانه های شیمیایی بر عملکرد رزین مورد استفاده در لایه ی سولدر تاثیرگذارند. رنگدانه های شیمیایی رنگ سبز انعطاف پذیری بیشتری به رزین می دهند. در نتیجه بصورت مستقیم بر دقت و ظرافت تولید تاثیر می گذارند.دقت فاصله ی بین دو پد در آیسی ها و قطعات smd بسیار ضروری است. چراکه مانع اتصالی بین دو پد می شود.)

3-نمونه سازی با رنگ سبز بصرفه تر است.

جهت خشک کردن این رنگ محافظ باید از لامپ های uv استفاده کرد .

#بردهای الکترونیکی #تولیدمدارچاپی #آلتیوم دیزاینر  #تولید برد

انواع برش درمدارات چاپی بصورت ذیل می باشد  :

*دستی : برای بردهای نمونه در تعداد کم، بدون چاپ سولدر واشکال مربع و مستطیل انجام میشود

میزان دقت در این نوع برش کم است .

*برشcnc router : برای بردهای نمونه و تیراژ در هر سایز و ابعادی انجام میشود که دارای اشکال خاص و یا غیر خاص میباشند.

میزان دقت برش بسیار بالاست و به نسبت برش های دیگر هزینه ی تولید بیشتری دارد.

*برش v-cut: این نوع برش برای بردهای تیراژ که دارای اشکال مربع یا مستطیل هستند استفاده و بردها بصورت شیت بندی تحویل مشتری میشود .(حداقل ابعاد چیدمان ( شیت ) باید 20 *20 cm باشد )

برای مدارهایی که مونتاژ ماشینی میباشند مناسب است . به نسبت برش cnc دقت کمتری دارد و هزینه ی جانبی در زمان تولید برای مشتری ندارد .

*برش cnc & v-cut: برای فایل های تیراژ که دارای اشکال خاص میباشند ، اما بصورت شیت بندی مورد نیاز است ، استفاده میشود .

از نظر هزینه نسبت به برش v-cut بیشتر و نسبت به برش cnc کمتر است .

بدون شک می‌ توان علم الکترونیک را یکی از عرصه‌ های به شدت تاثیر گذار در دنیای امروزی دانست. بسیاری از ابزارها و وسایل امروزی، قطعا بدون استفاده از قطعات و بردهای الکترونیک اجازه ظهور پیدا نمی کردند. پیشرفت بردهای الکترونیک در دنیای تکنولوژی و در زندگی روزمره ما به شکلی بوده که از اسباب بازی کودکان تا گوشی هوشمند و پردازنده‌ های قوی در ایستگاه‌های فضایی، همگی با بردها و قطعات الکترونیکی سروکار دارند. پیشرفت بردهای الکترونیکی در دنیای تکنولوژی باعث شده تا عرصه مهندسی برق الکترونیک و ساخت برد الکترونیک رشد زیادی داشته باشد.

*کاهش ابعاد بردهای الکترونیکی

یکی از پیشرفت‌ های چشمگیر مهندسی معکوس برد الکترونیک ، مدیون فناوری تولید مواد اولیه و کاربردی در این صنعت است. عناصر نیمه رسانا گوناگون این روزها در خدمت ساخت برد الکترونیک و قطعات الکترونیکی هستند. در صورتی که ابعاد اولین ترانزیستورها یا اولین آی سی را با آی سی‌ های امروزی مقایسه کنید، قطعاً از حجم پیشرفت در این زمینه شگفت زده خواهید شد. کم شدن حجم برد الکترونیکی به ما اجازه می‌ دهد تا به پردازنده هایی با ابعاد بسیار کوچک دسترسی داشته باشیم. قطعاً این موضوع راه را برای زمینه‌ های پیشرفت بیشتر باز خواهد کرد. به عنوان مثال میکرو پردازنده‌ های قوی در ساعت‌ های هوشمند، گوشی موبایل و… شما می‌ توانند با سرعت بسیار بالایی از اطلاعات مورد نظرتان را پردازش کرده و نتیجه را به دست شما برسانند. همچنین ساخت این پردازنده‌ ها توانسته راه را برای ظهور اینترنت اشیا باز کند.

*مصرف انرژی کمتر، بازده بیشتر

مبحث صرفه جویی انرژی در تمامی کشورهای پیشرفته دنیا به شدت حائز اهمیت است. این در صورتی است که مدارهای الکترونیکی می‌ توانند با کمترین میزان نیاز به برق کارایی مناسبی در اختیار ما قرار دهند. یکی از مثال‌ های بسیار ساده در این زمینه که می‌ تواند چشم‌انداز درستی از پیشرفت ساخت برد الکترونیکی به ما بدهد؛ نیم نگاهی به تکنولوژی ال ای دی است. امروزه در خانه‌ های ما لامپ‌ ها و سایر تجهیزات روشنایی که با استفاده از ال ای دی کار می‌ کنند دیده می‌ شود. همچنین کم کم تلویزیون های لامپ کاتدی قدیمی یا حتی ال سی دی جای خود را به نمایشگرهای ال ای دی با تراکم بالا خواهد داد. مصرف ال ای دی نسبت به نور تولید شده آن بسیار پایین است و راندمان تولیدی آنها حدود ۹۸ درصد است.

*ساخت برد الکترونیک در صنعت

مهندسی برد الکترونیک و به کارگیری آن در صنعت، این روزها به شدت مورد توجه قرار گرفته است. در بسیاری از کارخانه‌ های مدرن سراسر دنیا ممکن است خبری از اپراتورها یا نیروی کار انسانی نباشد. تولید قطعات الکترونیکی مختلف مانند سنسورها، تایمر‌ها، تراشه‌ های قابل برنامه نویسی و… امکانات بی نهایت در اختیار ما قرار می‌ دهند که می‌ توانیم با استفاده از آن روند کار تجهیزات گوناگون را اتوماتیک سازی کنیم. قیمت پایین‌ تر نسبت به نیروی کار انسانی، هزینه کمتر در طولانی مدت، عمر مفید بسیار بالا و از همه مهمتر دقت بیشتر نسبت به انسان در بردهای الکترونیکی؛ از مزایای الکترونیک در صنعت هستند.

*استفاده در لوازم خانگی

ساخت برد الکترونیک برای لوازم خانگی گوناگون، به ما امکان داشتن زندگی راحت‌ تری را می‌ دهند. توجه داشته باشید که استفاده از تلفن هوشمند و افزایش میزان ارتباطات چقدر توانست در راستای آگاه‌ سازی عمومی مفید واقع شود و همین موضوع تا چه حد روی افزایش سطح فرهنگی همگان تاثیر داشته است. از سوی دیگر در آینده‌ ای نه چندان دور، اتوماتیک سازی قسمت‌ های مختلف یک خانه با استفاده از اینترنت اشیا قطعاً اجازه می‌ دهد تا زمان کمتری صرف کارهای خانه شود. جاروبرقی‌ های کوچک اتوماتیک که قسمت‌ های مختلف خانه شما را تمیز می‌ کنند، ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی، مایکروویو و طیف گسترده‌ ای از لوازم خانگی امروزه مدیون مهندسی برد الکترونیک هستند.

*تراشه‌ ای انقلابی الکترونیکی

در دهه‌ های اخیر وقتی به اخبار مهم دنیا نگاه می‌ کنیم، قطعاً می‌ توانیم پیشرفت‌ های چشمگیر مربوط به ساخت برد الکترونیک و این قطعات را به وضوح مشاهده کنیم. ساخت نمایشگرهای ضد آب یا حسگرهای محیطی و تعداد زیاد تجهیزات و قطعات کاربردی، صنایع مختلف را متحول کرده است. به عنوان مثال امروزه مهندسی برق الکترونیک در مصارف نظامی اهمیت بسیار بالایی دارد. نیروهای نظامی و صاحبان قدرت در کشور‌های مختلف با نشان دادن تجهیزات پیشرفته خود، این موضوع را به ما یادآور می‌ شوند که چقدر به ساخت برد الکترونیک و قطعات اهمیت می‌ دهند. مثال واضح دیگر در این عرصه، معرفی آیفون و ظهور گوشی‌ های هوشمند امروزی بود که که واقعاً در زمینه فراگیر شدن اخبار و اطلاعات نقش مهمی ایفا کرده است.

*چشم انداز پیشرو در دنیای الکترونیک

مهندسی برق الکترونیک همواره تحت تاثیر شاخه‌ های دیگر علم مانند فیزیک و مهندسی مواد بوده است. اما باید این موضوع را نباید از یاد برد که ساخت برد الکترونیک می‌ تواند دریچه جدیدی به سمت علوم نوین باز کند. به عنوان مثال برنامه نویسی خود یکی از شاخه‌ هایی است که تا حد زیادی مدیون ساخت برد الکترونیک است. تحقیقات و پژوهش‌ های گوناگونی که در زمینه مهندسی مواد، نانو تکنولوژی، فیزیک کوانتوم و… شده است؛ همگی می‌ توانند آینده مهندسی برد الکترونیکی را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.

از سوی دیگر پیشرفت‌ های جالبی مانند ظهور هوش مصنوعی و ارز دیجیتال نیز تا حد زیادی وابسته به ساخت برد الکترونیک و پیشرفت‌ های این عرصه بوده‌ اند. سرعت پیشرفت‌ ها در دنیای الکترونیک به حدی است که به راحتی نمی‌ توان چشم‌ اندازی از آینده این رشته به دست آورد. اما شاید فیلم‌ های علمی تخیلی بتوانند بخش کوچکی از آنچه ممکن است در آینده الکترونیک ببینیم را به ما نشان دهند.

متخصصین دیجیتال که در زمینه مهندسی برق الکترونیک و ساخت برد الکترونیکی فعالیت دارند، بر این باورند که ایران باید موج جدیدی از فعالیت‌ های علمی و تحقیقاتی در زمینه الکترونیک داشته باشد.از این رو شرکت کوثر مدار توانسته با تلاش و پشتکار فراوان مدیران سهم بیشتری از تولید برد های الکترونیکی کشور را برعهده بگیرد.

درباره ما
شرکت کوثرمدار فعالیت خود را در تابستان 1383 با هدف تولید بردهای الکترونیکی آغاز نموده است . شرکت کوثر مدار توانسته با تلاش و پشتکار فراوان مدیران سهم بیشتری از تولید برد های الکترونیکی کشور را برعهده بگیرد. این شرکت در زمینه تولید انواع بردهای الکترونیکی برای شرکت های مخابراتی ، صنایع نظامی ، مراکز جهاد دانشگاهی ، شرکت های دانش بنیان ، مراکز تحقیقاتی موفق به کسب سهم قابل توجهی از بازار شده است . عمده فعالیت این شرکت برای بردهای تحقیقاتی می باشد که می تواند بردهای نمونه یک لایه و دو لایه متالیزه را در کمتر از6-12 ساعت با همه ی مشخصات فنی برد به مشتریان عزیزتحویل دهد . با توجه به نیاز بالای کشور در زمینه تولید بردهای تحقیقاتی، شرکت کوثرمدار توسعه فعالیت خود را در دستور کار قرار داده است. محصولات این شرکت بردهای یکرو و دورو معمولی و دورو متالیزه می باشد. شرکت کوثرمدار کیفیت خدمات و تحویل به موقع و سریع سفارش بردهای الکترونیکی را که منوط به رضایت مشتریان می شود را در صدر اهداف خود می داند. شرکت کوثرمداردرکارخانه ای به مساحت 3000 متر مربع در شهرک صنعتی عباس آباد واقع شده است.
kosar madar map view